Mi a megrendelés menete? Hogyan lesz rolettám?

  1. Miután megkerestél minket, egyeztetünk a felmérés időpontjáról. 
  2. Felírjuk a felmérés adatait és kiválasztjuk a roletta anyagát (ezt a katalógusból lehet kiválasztani, amit a felmérésnél magunkkal viszünk, de az üzletben is meg lehet nézni). Katalógusainkat megtekintheted a nevükre kattintva!
  3. A felmérés alapján árajánlatot készítünk, amit 2 munkanapon belül elküldünk neked.
  4. Amennyiben elfogadod az ajánlatot és az 50% előleg befizetésre kerül, elkezdődik a roletta gyártása, ami maximum 10 munkanapot vesz igénybe.
  5. Amikor elkészül a roletta, egyeztetünk a szerelés időpontjáról.
  6. A kivitelezés után már csak egy képet szeretnénk készíteni az elkészült rolettáról (ez természetesen nem kötelező), majd kiállítjuk a végszámlát.

Mi az a roletta? Mi a pontos elnevezése?

A rolettát a köznyelvben sokan valamilyen rolónak ismerik. Sokféle (gyakran hibás) elnevezéssel találkozhatunk, ilyen például a “sötétítő roló”, “rugós roló”, “roló függöny”, “rolós függöny”, “tokozott roló”, stb.. Leginkább a multi cégek használják ezeket a megnevezéseket, de a hivatalos gyártói megnevezése roletta. A továbbiakban mi is így fogjuk nevezni. 

A roletta alap szerkezete egy műanyag vagy fém tengely és az arra ragasztott roletta textil. A roletta szerkezet kiválasztásakor 6 féle kivitel és 12 szín áll rendelkezésünkre.

A roletta kezelő gyöngylánc is lehet műanyag vagy fém, illetve több féle színben elérhető.

A roletta anyag kiválasztásánál az elsődleges szempont a fényáteresztés mértéke, amiből 3 típust különböztetünk meg. Fényáteresztő, fényszűrő és fényzáró roletta anyagok közül választhatsz. Mivel rengeteg szín és minta elérhető, mindenki találhat a katalógusban az elképzeléseinek megfelelőt. A roletta textilekről ide kattintva olvashatsz többet!

Mennyibe kerül a roletta?

A roletta árak minden esetben egyediek, mivel nagy a szerkezet és a textil anyag választék. A két fő tényező mellett a roletta árát befolyásolja még a mérete, a roletta alkatrészek anyaga és a szerkezet mozgatása is. A leggyakoribb gyöngyláncos roletta szerkezet mellett választható rugós roletta és motoros roletta kivitel is. Nem csak nyitott rendszerű roletta szerkezetek állnak rendelkezésedre,  3 féle tokozott roletta szerkezet közül is választhatsz! 

Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetőséget és az áraikat.

Vállalkozásunk kifejezetten beltéri rolettával foglalkozik!

A feltüntetett árak az ÁFA-t nem tartalmazzák!

Szerkezet árak

Teljes műanyag szerkezet

28/30 mm (S) tengelyátmérővel: 

1 m = 10.700 Ft-tól
2 m = 18.400 Ft-tól

38/42/50 mm (M) tengelyátmérővel

1 m = 17.000 Ft-tól
2 m = 23.900 Ft-tól
3 m = 54.000 Ft-tól

 

Teljes fém szerkezet

28/30 mm (S) tengelyátmérővel: 

1 m = 24.700 Ft-tól
2 m = 31.700 Ft-tól

38/42/50 mm (M) tengelyátmérővel

1 m = 37.000 Ft-tól
2 m = 43.700 Ft-tól
3 m = 71.300 Ft-tól

65 mm (L) tengelyátmérővel

1 m = 46.000 Ft-tól
2 m = 63.000 Ft-tól
3 m = 84.800 Ft-tól
4 m = 93.000 Ft-tól

Alapkivitelű roletta textilek

1 m² = 7.000 Ft-tól
2 m² = 12.500 Ft-tól
3 m² = 16.000 Ft-tól
4 m² = 20.000 Ft-tól

1 m² = 11.000 Ft-tól
2 m² = 18.000 Ft-tól
3 m² = 35.000 Ft-tól
4 m² = 40.000 Ft-tól

Alapkivitelű roletta textil + szerkezet

A példában a Berlin (fényszűrő) és Berlin Bo (fényzáró) textilekkel és műanyag szerkezettel számoltunk!

100 x 150 cm-es roletta

150 x 150 cm-es roletta

180 x 180 cm-es roletta

250 x 250 cm-es roletta

fényszűrő roletta textillel: 25.400 Ft-tól

fényszűrő roletta textillel: 30.480 Ft-tól

fényszűrő roletta textillel: 40.000 Ft-tól

fényszűrő roletta textillel: 80.000 Ft-tól

fényzáró roletta textillel: 35.000 Ft-tól

fényzáró roletta textillel: 47.000 Ft-tól

fényzáró roletta textillel: 57.000 Ft-tól

fényzáró roletta textillel: 115.000 Ft-tól

Hogyan működik a roletta?

A roletta működtetésénél 3 típust különböztetünk meg. 

A gyöngyláncos rolettánál a gyöngylánc húzásával forgatható a tengely, melyre feltekeredik a roletta textil. A láncba bepattintható fix szemekkel biztosíthatjuk a számunkra megfelelő végpontokat, így megakadályozhatjuk az anyag túltekeredését. 

A rugós roletta manuálisan mozgatható. A számunkra megfelelő állást egy egyszerű mozdulattal fixálhatjuk roletta bármely pontján. A tengelyben lévő rugó biztosítja a roletta textil feszes feltekeredését. Eddig a rugós roletta tetőablakra volt szerelhető, de az idei évtől elérhető függőleges ablakokra is.

A motoros roletta elektromosan akkumulátorral vagy hálózati áramról működtethető. Mozgatása távirányítóval vagy fali kapcsolóval történik, okos házak rendszerével is kompatibilis.

Mennyi a roletta helyigénye? Hova lehet szerelni?

A roletta helyigénye attól függ, hogy mennyi anyag van feltekerve a roletta szerkezetére. Minél több az anyag, annál nagyobb helyre van szükség a megfelelő működtetéshez. A roletta felszereléséhez oldalanként szükség van +2-3 cm helyre, abban az esetben ha a rolettát gipszkarton vályúba vagy stukkóba kell felhelyezni. Ez az “extra hely” később jól jöhet használat közben is. Ha nem vagyunk hely szűkében, akkor érdemes 10-15 cm-es helyet hagyni, így biztosan nem lesz probléma a működtetéssel.

Szerkezet szélessége a legkisebb tengellyel: min. 35 mm
Szerkezet szélessége a legnagyobb tengellyel: min. 86 mm

A rolettát fel lehet szerelni oldalfalra, mennyezetre, ablak- és ajtószárnyra, betonba, gipszkartonba, fába és szinte bárhova, ahol a működés nem ütközik akadályba. Szerelősínnel szinte gyerekjáték a felszerelés, de az árnyékoló fúrásmentes konzollal fúrás nélkül is felhelyezhető a nyílászáróra. A roletta műanyag ablakra is felszerelhető. 

Milyen anyagok közül választhatok?

A roletta textilek széles választéka elérhető nálunk. Választhatsz egyszínű, mintás, fényáteresztő, fényszűrő, fényzáró, antibakteriális, fényvisszaverő, bársonyos tapintásúlángmentes vagy natúr kollekciós anyagainkból.

Színmintákért és árakért kattints az aláhúzott szavakra és nézd meg katalógusainkat!

Az aláhúzott részekre kattintva megtekintheted online katalógusainkat, de lehetőség van személyes megtekintésre is bemutatótermünkben vagy a felmérés alkalmával (ez a legideálisabb, hiszen így a berendezéshez tudjuk hasonlítani a roletta textil színét.)

Hogyan tudom tisztítani a rolettát?

A roletta textil tisztítása fajtánként eltérő. A legelterjedtebb impregnált poliészter alapanyagú roletta textilek kevésbé szennyeződnek, mint társaik, de szükség esetén nedves ruhával tisztíthatóak. A natúr kollekciós roletta textileket tilos nedves ruhával tisztítani, ezeket száraz ronggyal vagy porszívóval tarthatjuk tisztán. Vannak mosható roletta textilek is. Ezeket kézzel, 30 fokon moshatjuk.

Mennyire árnyékol be a roletta? Milyen sötétséget lehet vele elérni?

A rolettával könnyen megoldható a fényáteresztés és a fényszűrés, de elérhető a teljes beárnyékolás is. Ehhez sötétítő anyagot kell választani és a roletta textil széléhez oldalsó lefutó lábakat kell felszerelni. A textilnek az ablak felé (kifelé) kell letekerednie és legalább 20 cm túllógás szükséges az ablak mindkét oldalán. Így a sötétség közel 100%-os. A roletta anyaga a legmeghatározóbb a fényszűrés mértékében. A roletta méretre gyártásakor figyelünk az ügyfelek egyedi igényeire, ezért kérjük a teljes sötétítési igényt előre jelezni!

Miért az RKSZ Árnyékolás Kft.-t válasszam, ha rolettát szeretnék?

A roletta szerkezetek széles skálájából tudunk olyat ajánlani, ami némi karbantartással vagy alkatrész cserével több évtizedig működőképes.

 Gyártói garancia van mindenre. A roletta alapanyagokat a legnagyobb magyarországi gyártótól vásároljuk, amely garanciát vállal az anyagok minőségére.

Emellett mi 5 évig felelősséget vállalunk a rolettára és kedvezményes javítási lehetőséget biztosítunk. 

Roló

Bizonytalan vagyok a rolettával kapcsolatban. Tudtok nekem segíteni? Mi lehet a roletta hátránya?

Számíthatsz ránk a felmérésnél, a roletta anyag kiválasztásánál és a szerelésnél is. Szem előtt tartva a tapasztalatainkat és a kivitelezhetőséget, segítünk megtervezni a neked tetsző rolettát.

Mivel nagy a roletta anyagválaszték, ezért az anyag elég kényes téma, mert nehéz választani, mivel hosszú távra tervez vele az ember. Egy minőségi roletta anyag kedvező körülmények között akár 20 évig is alak- és színtartó lehet. A kiválasztásra érdemes rászánni az időt, de le tudjuk rövidíteni a folyamatot, ha ügyesen egyeztetjük az elképzeléseid és szakmai tudásunk. 

Függőleges mozgása miatt a roletta egyik legnagyobb hátránya az, hogy az ablakot csak akkor lehet kinyitni, ha az árnyékolót teljesen felhúzzuk. Visszaengedni az ablak elé nem ajánlott, mert az a roletta textil szakadásához vezethet. Természetesen ez kiküszöbölhető azzal, hogy a rolettát az ablakszárnyra szereljük. 

Az oldalon szereplő képeken a saját munkáink vannak!
Ugrás az oldal tetejére!

Üzenet küldés

Ha bármilyen kérdés felmerült benned, küldj nekünk üzenetet és 1-2 napon belül felvesszük veled a kapcsolatot!